Идеен проект – разработка за национален туристически щанд за представяне на България

Идеен проект – разработка на проект за национален щанд за представяне на България като атрактивна туристическа дестинация на международни туристически изложения.

Основната идея на проекта е да представи България, като място с безброй възможности за различни видове туризъм. Да потопи потенциалните клиенти в една мечтана атмосфера с непокътната природа, богата вековна култура и съвременен комфорт.

Цветовото решение на щанда е подчинено на маркетингови проучвания, според които България се асоциира с цветовете зелено и жълто. Общото звучене е младежко и модерно, гостоприемно и слънчево. Тъмносиният под и елементи го приземяват, придават стил, контраст и елегантност.

Пластиката, която задава общия приказен тон на цялото оформление представлява стилизирани дървета, решени в бяло и ярко зелено. Бели – пред стените на павилионите, чиято светлина плъзва и озарява фотосите. Зелени – пред бялата приемна, като символ на чиста природа и свежест, непокътната от времето. Изнесени на дистанция пред стените, те придават дълбочина, светлината и цвета са достатъчно експресивни, за да направят внушението силно.

В подбора на кадрите сме се старали да избегнем буквалните внушения, които имат своето място в брошури и рекламни филми. В представителните щандове целта ни е да създадем среда с единен дизайн и общо послание – искам да съм там!