Проект за име, визуална идентичност и дизайн на заведение за бързо хранене в София

Балканите са регион с богата смесена култура, а множеството влияния от Ориенталска, Близкоизточна, Средиземноморска и други традиции, превръщат Балканската кухня в една от най-разнообразните и пъстри кухни в цял свят.

Този нов ресторант се нуждаеше от силно име и идентичност, за да заеме нишата между познатите вериги за бързо хранене и по-официалните ресторанти в града, предлагайки стилно, но непринудено място и здравословна опция за хранене на заетите млади професионалисти в града.

Разработихме марка, предназначена да привлече вниманието на целевата аудитория, дизайн и позициониране за МИКС, които отразяват тази смесица от различни и допълващи се вкусове на Балканската и Близкоизточна кухня. Визуалната идентичност е семпла, а цветовата палитра е сведена до един ярък жив цвят, като горещ, темпераментен символ, който синтезира отличителните белези на многообразието от традиции и вкусове.

В оформлението на ресторанта използвахме детайли и текстури, които илюстрират произхода на ястията – решетка типична за Ориента, детайли от български шевици и черги, гръцки декоративни елементи и др.