Концепция, организация и дизайн на Кулинарен фестивал „Трапезица“, Велико Търново

Концепцията на Трапезица Фест е да демонстрира и популяризира регионалната кухня с нейните типични продукти и специалитети от цялата страна. Дегустации на ястия по регионални рецепти, приготвени от местни жители привличат публиката, а производителите представят продукцията си пред големите вериги за хранителни продукти, хотелиери и ресторантьори.

Наименованието е препратка към историческия хълм Трапезица във Велико Търново, както и към емблематичен за региона деликатес – „Роле Трапезица”, който скоро стана българска запазена марка в рамките на Европейския съюз.

В същото време думата Трапезица носи и смисъла на трапеза, маса, угощение. Освен функциите на социален регулатор във взаимоотношенията, трапезата притежава спецификата на вид имитативна магия за здраве, хармонични семейни взаимоотношения, за всеобщо благополучие и за подсигуряване на плодородие.

Визуалната идентичност съчетава сочна цветова палитра със земни и топли цветове, които превръщат „Трапезица“ в забавно място за пазаруванене, споделяне на рецепти и вкусна храна. Логото е част от забавлението – леко бъбриво, с преплетените думи и прибори за хранене. Системата с цветни раздели се простира до уебстраницата на фестивала, където организира различните секции и помага на купувачите да се ориентират.