Завръщането на MICE бизнеса

След дълъг период на несигурност имаме нужда от надежда за възстановяване на MICE бизнеса.

COVID-19 ни предизвика да мислим върху възможностите за изграждане на нова и по-устойчива индустрия за срещи и събития. Реалните присъствени събития са ключови за рестарта на бизнеса! Изложения, конференции, презентации, те остават мястото, където се срещаме с хората от бранша, „сверяваме си часовника“, осъществяваме истинска връзка с нашите клиенти и се забавляваме.

Как да създадем незабравими събития в епоха на устойчивост и социално дистанциране? Значението на здравето и безопасността ще остане водещо, а пространствата за събития трябва ще се използват по различен начин.

Πoвeчeтo пpoфecиoнaлиcти в cфepaтa cа oптимиcти, чe cъбитиятa нa живo ce завpъщaт. Въпреки че хибридният формат ще бъде предпочитан, посещаемостта ще се увеличава с намаляване на риска от пандемията. Дигиталният маркетинг остава предпочитан инструмент зa пoпyляpизиpaнe нa cъбитиятa.

Промяната вече е тук. Готови ли сме за нея?

  • Ориентирайте се към хибридни събития, за да намалите необходимостта от пътувания на дълги разстояния. Възможностите за хибридни срещи ще бъдат основен приоритет вероятно години напред.
  • Помислете за възможността за организиране на поредица от по-малки срещи, свързани чрез виртуална платформа за събития, за да се създаде наистина глобално, но по-малко събитие.
  • Не забравяйте Livestream технологиите, за да предавате на живо събитията си за хората, които не могат да присъстват. Аудиторията извън залата несъмнено ще представлява значителна част от микса от посетители за следващите месеци.
  • Актуализирайте процедурите за здраве и безопасност за персонала, гостите и посетителите на събитията, които включват изисквания за носене на маски, засилени протоколи за почистване, мерки за социално дистанциране, проверки на температурата, контрол на броя на хората в помещенията, щандове за дезинфекция на ръцете, безконтактни решения. Мерките за здраве и безопасност вероятно ще окажат най-голямо влияние върху решението за участие или посещение.
  • Преосмислете партньорствата с доставчиците – използвайте доставки на местно ниво при всяка възможност – рискът се управлява по-добре, когато партньорите и доставчиците се намират в един и същ район.
  • Повишете дигиталната компетентност на екипа си и инвестирайте в технологии, които помагат за създаването на безопасни и ефективни срещи.
  • Дигиталният маркетинг е мощен инструмент за успеха на всяко събитие, използвайте го.
  • Насочете своите маркетингови кампании преди всичко към местни клиенти и организации за известно време. COVID-19 ограничи повечето от международни бизнес пътувания и възстановяването ще отнеме време.
  • Използването на правилна дигитална стратегия е ключът към успеха. Създайте лесно достъпен план за безопасност, настройте визуализацията, за да отразява „новото нормално“, избягвайте снимки на тълпи, уверете клиентите си, че имате готовност за безопасно провеждане на срещи и събития.
  • Не забравяйте устойчивостта. Концепцията за устойчивост на околната среда набираше скорост доста преди пандемията COVID-19. За много бизнеси корпоративната социална отговорност се превърна в начин за спечелване на все по-екологично настроените потребители.
  • Осигурете възможности за работа от дома за пестене на енергия.
  • Планирайте прецизно необходимите материали и ресурси, за да спестите усилия, енергия и разходи за изхвърляне.