Запазен знак на "Сцена на вековете"

Проектирахме запазен знак на Оперен фестивал „Сцена на вековете” по поръчка на община Велико Търново, както и плакати, брошури и други промоционални материали за събитието. Подреждането на надписа следва силуета на хълма и емблематичната крепост Царевец – средновековния дворец на българските царе и дом на фестивала.

„Сцена на вековете” е летен класически музикален формат, провеждащ се на открита сцена на крепостта Царевец във Велико Търново. Превърнал се в емблема на старата столица, фестивалът е сред най-значимите културни събития в България, включено в платформата на Европейската фестивална асоциация и носител на  престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“.

Фестивалът се провежда ежегодно, представяйки най-значимите заглавия в жанра, а на сцената се изявяват световноизвестни български и чуждестранни изпълнители. От 2016 г. форматът е развит в Летен сезон на българските оперни театри с участието на държавните опери от София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора, балет „Арабеск“ и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“, Велико Търново.