Луксозен 14-листов календар за Министерство на туризма

Концепцията на този проект се базира на идеята за разнообразието на природните дадености и възможности за преживявания в България през всеки сезон.

Всеки месец има собствена палитра, всеки цвят, който използваме в графичното оформление на фонове, текст, календариум, е изведен от основния кадър, за да потопят страницата в собствено хармонично пространство. Цветовете са вдъхновени от природата – мека теракота, дълбоки тюркоазени или зелени нюанси за спокойствие и уют, комбинирани със по-свеж и наситен цвят за акцент и забавление. Тази мекота продължава логично в заоблените ъгълчета на страниците и изображенията, за да придаде завършен вид на усещането за топлина и гостоприемство. Шрифтовете в календариума са елегантни и четливи, като носят същата стилистика с плавните си линии.

Предвиждаме отпечатване на плътна, матова хартия, с частичен лак на всяка страница върху логото на България, снимките на корицата символизиращи четирите сезона, както и върху цветните точки, които дефинират палитрата. И тъй като, основното предназначение на един календар е да бъде функционален, освен декоративен, завършваме с календар за следващата година – полезно допълнение за всеки, който прави дългосрочни планове за своето бизнес пътуване или почивка.